HORDÓ ÉTTEREM

– avagy a legenda újjászületése

„A mákos bab egy étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben” – hirdeti viccesen a sokak által ismert falfirka, mely talán tökéletesen rá is világít az újkori honi gasztronómia kísérletező és extravagáns mivoltára. A Hordó Étterem megálmodásánál és újraindításánál mi viszont az új-hullámos elveket kissé háttérbe szorítva a hagyományos és tradicionális magyar konyha mellett tettük le szavazatunkat, bízván abban a tényben, hogy az őseink által kikísérletezett recepteknél nincs és nem is lehet jobb. A nagymama főztjénél nincs jobb – megérzésünk szerint ennél kevésbé megosztó sorokat nem is használhatnánk, hisz szinte mindenki elismerően csettint a vasárnapi ebédnél a nagyi gyöngyöző húslevese és ropogós panírba bújtatott csirkemelle után.

Frisshozzávalók

Szerintünk napjaink vendéglátásának legnagyobb hátránya, hogy rengeteg mindent készre kell főzni, így hiába a tökéletes recept, az ízek már nagyban eltérnek a hőn szeretett házi kosztoktól. Mi olyan kínálatot próbáltunk életre hívni, ahol a frissesség és az alapanyagok eredeti íze és zamata dominál, megpróbáljuk lemodellezni azt, ahogy nagyanyánk főzött.

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen” – motivációnkat József Attilától kölcsönözve időt és energiát nem sajnálva egy olyan étlapot hívtunk életre, ahol a tradicionális magyar és vas megyei ízek kapták a főszerepet. Csapatunk hosszú heteket töltött kutatással, megannyi helyi szakácskönyvet lapoztunk át és természetesen elődünk, az Aranyhordó Étterem hőskorának étlapjai sem maradhattak ki ebből a folyamatból. Hisszük és tudjuk, hogy olyan szolgáltatásokkal és miliővel tudunk a hozzánk betérőknek kedveskedni, ami megidézi az igazi és hamisítatlan letűnt idők emlékét.

Hazai ízek
Nosztalgia

Hatalmas kihívás egy olyan épületben újjászületni, mely majdnem száz esztendőn keresztül – kifogástalanul szolgálta a helyiek igényét, de bízunk abban, hogy elődeink szellemét, tradícióit és fényes hírnevét tovább öregítve, a kor igényeinek is megfelelve egy egyedi és különleges – vendégközpontú étterem ajtaján léphetnek be a hozzánk betérők.

A tágas és szegmentált vendégterek alkalmassá tesznek minket bálok, lakodalmak és nagyszabású rendezvények lebonyolítására is, de természetesen egy romantikus-elbújós vacsorára vágyók is otthonra lelnek az új Hordó Étterem falai között.

Ezt már olvasta?

Sztárok a büki gyepen

Bük életében mindig kiemelt szerepet játszott a sport, így nem is csoda, hogy 1996-ban a Nemzet Sportvárosa címmel tüntették ki a vasi települést. A helyi sportélet és a folyamatosan fejlődő...

Bajnokok a vízben

Amikor az interneten különféle bejegyzéseket olvasunk, nagyon ritkán gondolkodunk el azon, hogy vajon ki is írhatta a számunkra érdekes sorokat. Gyakran csak faljuk a betűket és szavakat, s talán...

Történetünk

– Vendéglő a „KÖZPONTBAN” - Címünkhöz talán a legmegfelelőbb jelzőt sikerült kiválasztanunk, hisz éttermünk múltjában kutakodva mind elhelyezkedésére, mind a társadalmi életben betöltött szerepére...

„Marica grófnő” Bükön

Kálmán Imre a legsikeresebb magyar zeneszerzők egyike – akinek műveit az egész világon játszották – legsikerültebb operettjének a Marica grófnőt tartotta, melyben egy slágerekkel teli, különleges,...

A történet, ami meglepte Tvrtkot Bükön

Tvrtko estjei mindig meghökkentőek, elgondolkodtatóak és érzelmekben gazdagok. De mi történik, ha a „mesélőt” érinti meg egy történet? A Hordó Étterem nyitóestjén ez történt ugyanis.