Esküvői kisokos

A boldogító igen helyszíne:

Az utóbbi években javarészt háttérbe szorultak a nagyvárosi szállodák és éttermek, a szerelmesek egyre inkább a természetközeli helyeket és a családias vendéglőket keresik, hogy a hétköznapok nyüzsgő zajából szeretteikkel karöltve elvonuljanak a nagy napon. Ebből adódóan a vízpartok vagy a kültéri parkok a legideálisabb és legnépszerűbb helyszínek. Egy ilyen miliő nemcsak azért lehet jó választás, mert a násznép kiszakad a mókuskerékből, és a növények közelsége meghitt hangulatot teremt, hanem azért is, mert több százezer forintot spórolhatunk a dekoráción.
A Hordó Étterem megálmodásánál és kialakításánál kiemelt figyelmet szenteltünk arra, hogy ezt a különleges és igazi természetes környezetet megteremtsük az életük legboldogabb napja előtt álló ifjú párnak és a násznépnek. A harmonikus, részletgazdag rendezvénytér nem igényel annyi virágot, papírmasét vagy épp háttérfalat a fotózáshoz, így teljesen ideális – egyedi és költséghatékony megoldás.

Hogy kezdjünk neki?

Személyes találkozó

Bármennyire is tökéletes és informatív egy weboldal, mindenképp javasoljuk, hogy személyes találkozó keretében történjen az egyeztetés, hisz ezzel lehet minimalizálni a később felmerülő problémák számát. Úgy gondoljuk, hogy minden esküvő más és más, az igények páronként változhatnak, melyet felkészült kollégáink – a hátuk mögött lévő hatalmas rutinnal és lelkesedéssel – könnyedén megoldhatnak. Nagyon fontos az étterem tökéletes feltérképezése – a fotópontok kialakításától egészen a zenekar pontos helyéig érdemes centinként végigjárni és közösen kitalálni a násznép igényét. Már az elején érdemes feltennünk magunknak a legfontosabb kérdést, hogy mennyi időnk és energiánk lesz a szervezési feladatokra. Egy esküvőszervező, vagy egy rendezvényekre szakosodott helyszín nemcsak naprakész a piaci szereplőkkel kapcsolatban, de már az első megbeszélés után tudni fogja, melyik az a zenekar, dekoros, vőfély vagy épp cukrász, aki tökéletessé teheti az esküvőt.

Senki se maradjon éhes!

Lehet bármennyire gyönyörű a menyasszony és Brad Pitt utánzat a vőlegény, a vendégek igazán két dologra fognak majd emlékezni: az ételekre és a zenére. Ha a násznép éhesen megy haza, akkor nehéz lesz évekkel később jókedvűen nosztalgiázni erről a csodálatos napról. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy talán a legfontosabb tétel, melyen nem érdemes spórolni, az az, hogy mi kerül a meghívottak asztalára. Éttermünk konyhája a legkülönlegesebb fogások elkészítésére is felkészült, de természetesen a hagyományos – igazi lakodalmi étkek és ízek sem maradhatnak el. Fontos felhívni a figyelmet napjaink megújult étkezési szokásaira, melyek alapján biztosan állíthatjuk, hogy egy 60-80 fős társaság kívánságlistája sosem lesz épp homogén, épp ezért érdemes jó előre átgondolni, és a klasszikus menüsorba belecsempészni egy kis csavart. A glutén és tej érzékenyek, illetve a vegán és vegetáriánus ételek sokkal nagyobb közönséget érintenek, mint gondoljuk, semmiképp se kerülje el a figyelmünket ez a tény!
Ahogy említettük már, szerintünk minden esküvő más és más, épp ezért nem feltétlenül gondoljuk azt, hogy menüsor kliséket kell alkalmazni, felkészült szakácsaink a legkülönfélébb egyedi kéréseket is megpróbálják teljesíteni.

Senki se maradjon éhes

Ki diktálja a tempót?

Esküvő

Egy ceremóniamester nagyon sokat tud segíteni, hiszen az ő legfontosabb feladata azontúl, hogy terelgeti a násznépet, az, hogy összefogja a különféle szolgáltatók munkáját. Egy igazi vőfély az alfája és omegája az egész napnak, aki néha szinte észrevétlenül koordinálja a felmerülő problémákat és hatalmas rutinjával a vendégkörhöz igazítja a programot, néha pedig a stand up humoristákat megszégyenítő monológokkal és különféle mulatságos feladatokkal válik a társaság központjává. Szerepe felbecsülhetetlen, így szerintünk nagyon körültekintően kell eljárni kiválasztásánál. Természetesen mi is rengeteg „porondmesterrel” dolgoztunk már együtt, igény esetén kollégáink a násznéphez legjobban illő megoldás megkeresésében is tudnak hasznos tanácsokat adni.

A vissza nem térő pillanat!

Az ember szerencsés, hisz a legszebb élmények mind a hosszú távú memóriába, mind a retinába sikeresen beleéghetnek, de a legjobban akkor járunk, ha életünk legfontosabb pillanatait igazán profikra bízzuk. Ne feledjük, a legújabb technikai vívmányok és okos-telefonok már-már hibátlan fényképeket és videókat tudnak készíteni, de egy erre szakosodott fotós és videós látásmódját és felkészültségét nem helyettesíthetik. Nagy különbséget kell tenni a jegyes-fotózás és az igazi „éles” események között, hisz a polgári és templomi szertartások során nincs lehetőség az ismétlésre és hibajavításra. Az a meglátásunk, hogy érdemes körülnézni a fotósok „piacán”, s a referencia fényképek megtekintése után sikeresen kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő stílust és művészt. Manapság már egyre többen élnek videózás lehetőségével is, számos elismert szakember foglalkozik esküvői imagevideók és hangulatvideók készítésével, melyet akár drónfelvételekkel is színesíthetünk.

Esküvői fotós

Táncra fel!

Tánc

Egy jó zenekar tökéletesen elfeledteti a vendégsereggel mindazt, amin egy hosszú nap végén bosszankodni lehet, hogy a kényelmetlen cipő nyomja a lábukat, hosszú órákat utaztak, ácsorogtak a templomban vagy épp melegük van.
De akkor kit kérjünk fel arra, hogy garantálja a hangulatot az est folyamán?
Gondoljuk végig, hogy kiket hívtunk meg a nagy napra és a vendégösszetételt ismervén már könnyebben kitalálhatjuk, hogy milyen zenére is indul majd be a násznép. Számtalan lakodalmas zenekar, egyszemélyes DJ, vagy akár profi zenészekből álló – minden stílusban otthonosan mozgó együttes is elérhető. Ahogy már értekeztünk róla, egy lakodalom sikerességét az étel és a talpalávaló határozza meg, ezen megfontolásból csak azt tanácsolhatjuk, hogy ezen tényleg nem érdemes spórolni.

Messziről jött ember…

Nem, nem úgy fejezzük be a mondatot, mint ahogy várja a „nyájas olvasó”! Messziről jött embernek, rokonnak és barátnak szállás kell, így célszerű olyan helyszínt választanunk, ahol a násznép elszállásolása is kényelmes körülmények között megoldható. Éttermünk felett elhelyezkedő lakrészeink messzemenőkig alkalmasak erre a szerepre, legyen szó akár a távoli nagyiról, vagy a tesó három gyermekes nagycsaládjáról. A Park Hotel szobakínálata akár a teljes vendégsereg pihenését is garantálni tudja.

Park Hotel Bük

Miért pont mi?

Miért pont mi?

Nehéz erre igazán frappáns és jó választ adni, de valahogy mégis megpróbáljuk. A Hordó Étterem helyén közel 100 esztendőn keresztül is étterem állt, mely ebben az évszázadban rengeteg boldog és megható pillanatnak adhatott otthont. Szeretnénk öregbíteni ezeket a csodás hagyományokat és hisszük, hogy eleink által felállított magas mércét mi is meg tudjuk ugrani. Felkészült szakembergárdánk és a gondosan kialakított – közel 130 fő befogadására alkalmas belső terünk összessége az, ami minket kiemel az elérhető választékból. Az étterem hátsó részébe kiépített park – a kombinálható lehetőségek kifogyhatatlan tárháza – a hamisítatlan büki vendégszeretet és az, hogy szállodaként is funkcionálunk – egy olyan komplex egységet képez, mely tényleg minden vendégigény kiszolgálására alkalmassá tesz minket.

Bízunk abban, hogy mi is részesei lehetünk életük legboldogabb napjának és a közös és szép jövő velünk kezdődik!

„- Imádom az esküvőket, a szerelem és remény ünnepe, és van torta.”

Olvasta már?

Történetünk

– Vendéglő a „KÖZPONTBAN” - Címünkhöz talán a legmegfelelőbb jelzőt sikerült kiválasztanunk, hisz éttermünk múltjában kutakodva mind elhelyezkedésére, mind a társadalmi életben betöltött szerepére...

Az első kiszivárgó illatok

A júliusi nyitás előkészítésének egyik szükséges, de örömteli lépése az étlap-egyeztetés…

Régmúlt emlékei

- avagy a Büki keserű nyomában Egy nosztalgikus – a nyolcvanas években pár esztendeig tündöklő - üdítő nyomába eredtünk, melyre még a mai napig is rengetegen emlékeznek a vasi kisvárosban, s talán...

Sztárok a büki gyepen

Bük életében mindig kiemelt szerepet játszott a sport, így nem is csoda, hogy 1996-ban a Nemzet Sportvárosa címmel tüntették ki a vasi települést. A helyi sportélet és a folyamatosan fejlődő...

„Marica grófnő” Bükön

Kálmán Imre a legsikeresebb magyar zeneszerzők egyike – akinek műveit az egész világon játszották – legsikerültebb operettjének a Marica grófnőt tartotta, melyben egy slágerekkel teli, különleges,...